ULUSLARARASI SÜT SIĞIRCILIĞI ÇALIŞTAYI

 

 

ULUSLARARASI SÜT SIĞIRCILIĞI VE SÜT ÜRÜNLERİ ÇALIŞTAYI 28-29 NISAN 2008 TARIHINDE IZMIR TEPEKULE KONGRE VE SERGI MERKEZINDE YAPILDI
 


Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü, Ege Universitesi Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojileri Bölümü, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı İzmir İl Kontrol Laboratuar Müdürlüğü ve Izmir Veteriner Hekimler Odası destekleriyle Ertüm Danışmanlık tarafından organize edilen çalıştay ve sergiye yerli ve yabancı cok sayıda üretici, ticari firma, meslek odasi ve sektör temsilcisi katıldı.

Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Necdet Akkoca ve ÖR-KOOP Başkanı Ahmet Ertürk tarafından açılışı yapılan çalıştayin ilk gününde Adnan Menderes Universitesi Veterinerlik Fakultesi öğretim üyesi Dr. Erbay Bardakçıoğlu, Izmir Veteriner Hekimler Odası, Veteriner Halk Sağlığı Çalışma Grubu Üyesi Adnan Serpen, İzmir İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nden Şaban Meriç, Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Necdet Akkoca, Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Bakteriyoloji Bölüm Şefi Dr. Seza Eskiizmirliler, VISAD Başkanı Ismail Özdemir, Gönen Süt Üreticileri Birliği adına Tarık Borucu’nun süt sığırcılığında entegrasyon sürecinde yaş”anan sorunlar, çözüm önerileri, yem mevzuatı, kontrol sistemi, bulaşıcı sığır hastalıkları, sürü sağlığı yönetimi, hayvan besleme ürünleri pazarı ve süt fiyatlarinin oluşturulmasında karşilaşilan sorunlar üzerine yaptıkları sunumlar dikkat çekti.

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Semih Otles’in moderatör olarak destek verdiği çalıştayin ikinci gününde Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Süt Teknolojisi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Harun Uysal ve Dr. Harun Kesenkas, İzmir Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü, Toksikoloji Bölüm Şefi Turan Erdogdu, Izmir Tarım Il Müdürlüğü’nden Ruhşan Özdemir süt ve süt ürünleri üretiminda karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri, antibiyotik kalinti limitleri, yasal mevzuat, süt sığırcılığında hijyen, somatik hücre sayısı düşürme teknikleri, süt ürünleriyle ilgili dış ticaret yönetmeliği ve fonksiyonel süt ürünleri pazarı üzerine teknik sunumlar yaptı.

EBILTEM Müdür Yardimcisi, Prof. Dr. R.Cengiz Akdeniz ve KOSGEB İzmir İş Geliştirme Merkezi Müdürü Kazım Akgün de merkezlerinin süt sektörüne olan destekleri konusunda bilgi verdi.

Ticari firmaların sergileyici olarak katıldığı fuayede yerli ve yabanci firmalar arasinda distibütörlük

ve Türkiye’den süt ürünleri ihracatı konusunda işbirliği görüşmeleri yapıldı.

Ertüm Danışmanlık olarak amaçlarının süt sektöründe kalitenin yükseltilmesi, mevzuat bilgisinin arttırılması, buna bağlı olarak iç ve dış ticaretin geliştirilmesi olduğunu vurgulayan Esin Ertüm bu çalıştayda kendilerine destek veren tüm konuşmacılara teşekkür ederek sektöre yön veren

bakanlık yetkilileri, akademisyen ve üreticileri ayni platformda buluşturabildikleri için mutlu olduklarını ve sektörle ilgili uluslararası projeler üretmeye devam edecekleri belirtti.

Çalıştay Sunumları

TÜRKİYE’DE BULAŞICI SIĞIR HASTALIKLARI PROFİLİ
Dr. Seza ESKİİZMİRLİLER Uzm. Veteriner Hekim
Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü - Bornova

ÇEVRESEL FAKTÖRLERDEN KAYNAKLANAN ZOONOZ HASTALIKLAR VE KORUNMA YOLLARI
Adnan SERPEN Veteriner Hekim
İZMİR VETERİNER HEKİMLER ODASI VETERİNER HALK SAĞLIĞI ÇALIŞMA GRUBU ÜYESİ

THE BRITISH CHAMBER OF COMMERCE OF TURKEY (BCCT) TÜRKİYE'DE İNGİLİZ TİCARET ODASI
The British Chamber of Commerce of Turkey – BCCT

PRESENTATION OF COMPANY
Martina Novak, M&D Manager (TANIN)

GÖNEN SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ SUNUM
GÖNEN SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ

TÜRKİYE VETERİNER İLAÇLARI PAZARI SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
İsmail Özdemir VİSAD - Veteriner Sağlık Ürünleri Sanayicileri Derneği
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

TÜRKİYE’NİN SÜT SIĞIRI GENETİK PROFİLİ VE LAKTASYON SÜRELERİ
Doç. Dr. H. ERBAY BARDAKÇIOĞLU Prof. Dr. ALİ BELGE

BENEFITS USING SWEET CHESTNUT TANNIN IN DAIRY COW NUTRITION
Andrej LAVRENČIČ, PhD University of Ljubljana Dep. Animal Science Slovenia

TÜRKİYEDE YEM MEVZUATI KONTROL SİSTEMİ ve LABORATUVAR ÇALIŞMALARI
Şaban MERİÇ İzmir İl Kontrol Laboratuvarı Müdürlüğü

ÇİĞ SÜTÜN DEPOLAMASI & SOMATİK HÜCRE SAYISININ KONTROLÜ
Dr. Harun KESENKAŞ Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Bornova-İzmir

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN İTHALATI VE MEVZUAT
Ruhşan ÖZDEMİR Gıda Mühendisi

ANTİBİYOTİK NEDİR
A.Turan ERDOĞDU
Veteriner Hekim Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü - Bornova

AYDIN İLİ VE ÇEVRESİNDE BULUNAN SÜT TOPLAMA MERKEZLERİ VE ÇİFTLİKLERİNDEN ALINAN SÜT ÖRNEKLERİNİN BENTLEY MARKA IBCm CİHAZI KULLANILARAK TOPLAM CANLI (BAKTERİ YÜKÜ) VE SOMATİK SAYIMLARININ AKIM SİTOMETRİ METODU İLE İNCELENMESİ
Johnson Diversey

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME İDARESİ BAŞKANLIĞI
KOSGEB

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ, ÜRETİMDE KARŞILAŞILAN SORUNLAR
Prof. Dr. Harun Uysal

SÜT HAYVANCILIĞININ EN BÜYÜK PROBLEMLERİNDEN BİRİ 'MASTİTİS
Rumitech

SÜT HAYVANCILIĞINDA HİJYENİN ÖNEMİ VE KALİTEYE ETKİLERİ
Tolga AKARTUNA JohnsonDiversey Gıda ve İçecek Hijyeni İş Geliştirme Yöneticisi

Ege Üniversitesi Bilim-Teknoloji Merkezi Denizli Ticaret Odası Ege İhracatçı Birlikleri
 

 

 

Websitemiz ile ilgili soru ve sorunlarınızda Enstitümüz Bilgi İşlemi ile irtibata geçebilirsiniz.

 

www.hediyebizden.com